woensdag 18 mei 2011

Thaïs gehakt!

Ik geef toe, ten huize moemziepoe is het meestal de echtgenoot die kookt, die is daar veeeeeel beter in dan ik. Maar af en toe heb ik een dagske congé en de wederhelft niet, en is het door omstandigheden ook niet mogelijk om 's avonds samen te eten, en dan moet ik wel. Zeer vaak zijn dat dagen dat ik mij tevreden stel met een paar bokes, desnoods met choco, maar vandaag haalde ik één van mijn -naar schatting- drie EIGEN succesrecepten vanonder het stof... kijkt u even mee?

Ik leerde het ooit van de tante van een ex-lief, die het nogal passend 'Thais gehakt' noemde, en dat doe ik nog altijd.
Men neme wat gehakt en men bakke het rul. Dan gaat er wat grof gesneden ajuin en verse paprika onder, en naar believen ook wat andere groentekens, in dit geval peultjes. Bak lekker op een hoog vuurtje, en haal ondertussen de nodige Oosterse hulpmiddeltjes erbij: oestersaus, sojasaus, vissaus, currypasta (rode of groene), en citroengras. Dat laatste kunt ge vers kopen, maar dat bestaat ook in potjes, zeker te vinden in Oosterse supermarkten.

Ik vrees dat het onmogelijk is de preciese hoeveelheden aan te geven, ik kwak daar van vanalles wat bij en proef ter zijner tijd (Steeds met een propere lepel dames en heren! Denk aan de voedselveiligheid!). En dan ziet dat er zo uit :

Ondertussen heb ik de rijst gekookt in één van de beste investeringen van de laatste tijd : de rijstkoker, gekocht bij Kruidvat voor een schamele 12 euro! Dat is een gerief, ge doet daar uwe losse rijst in (die wij in grote zakken kopen in de Oosterse supermarkt), evenveel of iets meer water, en dat ding doet de rest, hij houdt de rijst ook warm nadat de kooktijd verstreken is.
Als afwerking moet daar gewoon nog wat verse koriander op, in dit geval uit eigen tuin.

En dan zetten we ons in de zon, en genieten we van het leven...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten